• Menu

Nieuwsberichten

Hier vindt u alle relevante nieuwsberichten omtrent de PPS GO2

--------------------------------------------------------------------------

Studenten Wellant mbo Aalsmeer presenteren onderzoeksresultaten aan ondernemers

Begin juni zijn studenten van Wellantcollege mbo Aalsmeer gezamenlijk aan de slag gegaan met vraagstukken van ondernemers. Dit was een onderdeel van project Zero Waste waarbij circulaire economie centraal stond. Aan het einde van het project hebben de studenten hun resultaten gepresenteerd aan de opdrachtgevers. 

Op de eerste dag hebben de opdrachtgevers (Jumbo Zwaagdijk, Akerboom Freesia’s en Adviesbureau Berenschot) de opdrachten gepitcht bij studenten. De studenten die aan de slag gingen voor Akerboom en voor Jumbo gingen naar de betreffende bedrijven toe. Ter plaatse kregen zij de instructies voor hun opdracht en rondleiding om het bedrijf te leren kennen. Naast enkele workshops en gastlessen zijn de studenten met elkaar aan de slag gegaan met oplossingen voor de bedrijfsvraagstukken. Aan het einde van het project werden deze oplossingen aan de opdrachtgevers gepresenteerd. Het was een leuk en leerzaam project voor de studenten!

Het project Zero Waste is een initiatief binnen de PPS GO2, een publiek-private samenwerking waarin de verbinding wordt gemaakt tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. 

--------------------------------------------------------------------------------

Terugblik op geslaagde projectweek 'Future Investments'

In februari hebben studenten van Wellant mbo Aalsmeer deelgenomen aan de projectweek 'Future Investments'.

In deze week gingen studenten aan de slag met echte vraagstukken uit het bedrijfsleven die aan het begin van de week door opdrachtgevers werden gepitcht. Daarnaast volgenden de studenten workshops, gastlessen en werden er excursies georganiseerd. Aan het einde van de week presenteerden de studenten de uitkomsten van hun onderzoek aan de opdrachtgevers.

Het was een leerzame projectweek waar studenten samen met het bedrijfsleven werkten aan hun toekomst.

Graag blikken wij nog even terug op deze geslaagde week!