• Menu

Uitnodiging FLOWER SCIENCE bijeenkomst 14 Maart 2019

De krappe arbeidsmarkt is misschien wel de grootste uitdaging voor de tuinbouwsector op dit moment. Veel vacatures zijn moeilijk in te vullen. Toch zijn er ook nog steeds werkzoekenden die in eerste instantie niet aan de agrarische sector denken terwijl deze sector interessante banen te bieden heeft, zowel op MBO als op HBO niveau.

Daarnaast zien we een verschuiving in het aanbod van de beroepen. Door de technologische vernieuwingen worden bepaalde vacatures steeds minder aangeboden zoals belastingadviseur, makelaar, magazijnmedewerker of secretaresse. Deze mensen kunnen niet terugvallen op hun oude beroep. Ze kunnen wel over bepaalde competenties beschikken die ook voor onze sector zeer functioneel zijn, zoals bijvoorbeeld zoals communicatieve vaardigheden of zorgvuldig en nauwkeurig kunnen handelen. Eventueel met bij- of omscholing kunnen ze van grote betekenis zijn voor de sector.


Maar hoe verleid je deze werknemers om te komen werken in de tuinbouwsector? En waarom zijn arbeidsmigranten niet meer weg te denken? Wat maakt deze groep werknemers zo interessant en waar loop je allemaal tegenaan als ze voor jou komen werken? Hoe aantrekkelijk is de sector eigenlijk als werkgever? Matchen de wensen van werkgevers wel bij de wensen van potentiële werknemers? 

Op donderdag 14 maart a.s. gaan verschillende sprekers dieper in op nieuwe kansen en veranderingen op de arbeidsmarkt in de groene sector. Partner voor deze kennisbijeenkomst is Uitzendbureau NWH Jobs uit Noordwijkerhout. U wordt om 15.30 uur verwacht aan de Gieterij 35, 2211 WC te Noordwijkerhout.

 

P R O G R A M M A

15:30 uur inloop

15:45 uur opening door Greenport-wethouder Henri de Jong

16.00 uur – Inhoudelijke programma


Uitzendbureau NWH Jobs - Dennis van Wieringen
Waarom zijn arbeidsmigranten niet meer weg te denken? Wat maakt deze groep werknemers zo interessant en waar loop je allemaal tegenaan als ze voor jou komen werken?

House of Skills – regio Amsterdam – Janneke Sinke
De arbeidsmarkt transformeert naar een op skills georiënteerde markt waar mensen vanuit andere sectoren doorstromen in de tuinbouw. Is jouw bedrijf ook aantrekkelijk voor deze groep arbeidskrachten? 

Kasgroeit - Anneke Postma
Kasgroeit neemt ons mee in de voortdurende ontwikkeling van mensen in de (glas)tuinbouw.
Hoe bind en boei jij als ondernemer jouw mensen? 


18:00 uur – Netwerken met een hapje en een drankje

18.30 uur – Afsluiting

AANMELDEN

 

Op onze site kunt u zien wie zich allemaal aanmelden. Wilt u specifiek met één van onze gasten in contact komen, laat ons dit weten door een berichtje te sturen naar info@flowerscience.nl.

Graag tot 14 maart a.s.


Graag tot dan!
Team Flower Science