• Menu

Go Café Trees, Trends & Trade: over marketing, stedelijk groen en tuintrends

Marketingconcepten, tuintrends, stedelijk groen en een kennisquiz waren de ingrediënten van een drukbezocht Go Café, op 15 december in Hazerswoude.

Op een mooie locatie bij Groen Direct BV starten de 85 aanwezigen met een online peiling over de relatie tussen de Boskoopse kwekers en de Aalsmeerse exporteurs. Het Groen onderwijscentrum had voor deze peiling stellingen verzameld uit beide groepen.

Uit de peiling bleek dat er bij zowel de kwekers als de exporteurs behoefte is aan een gesprek over sortimentskennis en het aanbieden/afleveren van tuinplanten en heesters. Het Groen onderwijscentrum zegde toe om samen met de Boskoopse Studieclub een datum te prikken.

Daarna was marketingbedrijf Designstar aan de beurt. Het bedrijf houdt zich onder andere bezig met marketingconcepten voor de boomkwekers die via de tuincentra willen leveren. Designstar presenteerde haar werkvlak en diensten via een ludieke 'Petje Op, Petje Af' quiz.

Het Wellantcollege zette door middel van 3 pitches de nieuwe opleidingen Global Green Trade, Green Tec en Urban Green Development in de spotlight. Brenda Horstra, van Tuinbranche Nederland, sloot de avond af met een presentatie over de (groene) behoeften van de moderne mens en de drang naar rust en focus in de tuin van 2016.

Na afloop konden de kwekers, de exporteurs , studenten en opleiders genieten van diverse seizoen gerechten en proeven van lokaal gebrouwen biertjes. Het Groen onderwijscentrum organiseerde deze editie van het Go Café samen met de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop.