• Menu

Go Café over ondernemen in India: niet eenvoudig, wel grote kans voor tuinbouw

Onder de noemer: 'Go India' organiseerde Groen Onderwijscentrum op woensdag 4 november een GO café tijdens de FloraHolland Trade Fair. Zo'n 50 geïnteresseerden: zowel ondernemers, als bestuurders, studenten Global Green Trade van het Wellant MBO Amsterdam en docenten namen kennis van de praktijkervaring in de Indiase tuinbouw van Fenno Moes van Durga Trainingen en Marijn Leijten van Vasco Business Development. De strekking van hun boodschap was dat zaken doen in India zeker niet eenvoudig is. Er zijn grote cultuurverschillen en er is een enorme bureaucratie vanwege de lokale overheden. Tegelijkertijd is India zo'n grote markt dat je deze als internationaal opererende ondernemer niet mag laten liggen.

Anco Sneep presenteerde ten slotte een plan van aanpak van de Dutch Horticultural Trade Board (DHTB) om de Nederlandse tuinbouw beter op de kaart te zetten op zowel nieuwe markten als op bestaande grote markten om ons heen.

Tijdens een traditioneel Indiaas buffet - met op de achtergrond beelden en muziek uit de Indiaase Bollywood industrie - werd er druk genetwerkt en kennis uitgewisseld tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven.