• Menu

Go Café Leds N’ Roses bij HPD Potplanten

Op donderdag 14 februari bent u ‘s middags welkom bij HPD Potplanten (onderdeel van Vireõ plant sales) voor het Go café Leds N’ Roses.

HPD Potplanten bestaat sinds 1998 en is gespecialiseerd in de teelt van potrozen. Op een totale kasoppervlakte van 66.000 m2 worden zes miljoen stuks potrozen per jaar gekweekt. De afgelopen jaren is het bedrijf volledig geautomatiseerd. Zo worden de rozen bijvoorbeeld met diverse robots en camera’s meerdere keren tijdens de teelt beoordeeld. 

Na een rondleiding op de kwekerij is het woord aan Theo Tekstra, consultant glastuinbouwverlichting. Momenteel ontwikkelt hij het verlichtingscurriculum voor MBO+ en instroom Hbo-opleidingen. Zijn verhaal gaat over de keuzes in verlichting: HPS, LED of toch allebei? Zijn we inmiddels toe aan vervanging van de HPS-verlichting? Wat gaat de nabije toekomst brengen? Theo Tekstra brengt u op de hoogte van de ontwikkelingen en geeft een visie op de succesfactoren en trends voor de komende vijf jaar.

De tweede spreker is Frank van der Helm, docent/onderzoeker tuinbouw bij Hogeschool Inholland. Hij is het groene hart van de opleiding en geeft vakken op het gebied van klimaatregeling, duurzame teelt, biologie, gewasbescherming en onderzoekvaardigheden. Als docent klimaatregeling is hij de aanjager geweest van de ontwikkeling van het programma KASSIM, dat hij vandaag zal presenteren. KASSIM is een computermodel dat is ontwikkeld door Wageningen University & Research, waarmee de gevolgen van de belangrijkste klimaatinstellingen op het kasklimaat kunnen worden onderzocht. In zijn presentatie licht Frank van der Helm het model toe en geeft uitleg over het gebruik ervan op een participatieve manier.    

Programma:
15.30 uur: inloop koffie en thee
15.45 uur: start rondleidingen
17.00 uur: presentaties Theo Tekstra en Frank van der Helm
18.30 uur: afronding, lichte maaltijd
19.30 uur: afsluiting

De bijeenkomst vindt plaats bij HPD Potplanten, Achterweg 16, 1424 PR De Kwake, op donderdag 14 februari 2019 15:30 – 19:30 uur.

Toegang is gratis, aanmelden verplicht middels de link.