• Menu

Go Café in teken van ‘Living Offices’: effect van in- en outdoor beplanting op prestaties van de mens

Dinsdag 3 maart organiseerde Groen onderwijscentrum een netwerkbijeenkomst voor ondernemers en studenten uit de regio's van de Greenports Aalsmeer, Boskoop, Duin en Bollenstreek en Facilitair Managers uit de Regio Groot Amsterdam. Het GO-café stond dit keer in het teken van de positieve invloed van beplanting (in- en outdoor) op de prestaties van de mens. Dit GO café was samen met Waterdrinker BV en Into Green georganiseerd.

Selma van der Beek, van Waterdrinker BV, gaf een algemene inleiding. Daarna volgde een korte kennisquiz over kamerplanten, waarbij de juiste eigenschappen gekoppeld moesten worden aan de juiste plant. Dit was voor de vijftig aanwezige professionals nog een flinke uitdaging!  Vireo, KP Holland, Raadschelders Varens, Piet Vijverberg , Bunnik Vriesea, Florist en Akerboom Freesia hadden de planten geleverd voor de quiz.

Daarna volgde een interactief programma, waarbij de groep werd opgesplitst in out- en indoor. Voor outdoor-groep gaf Ron van Drielen, boomkweker uit Boskoop, een presentatie over de Ginkgo boom. Phillipinne van der Kleij van adviesbureau 'Met Beleid' vroeg aan de aanwezigen input voor een CO2 vrije woonwijk.

Wouter Jongkind, afstuderend student van Wellantcollege, gaf de indoor groep een enthousiaste uiteenzetting over 'de groene wand'. Marieke Karssen, Into Green, ging met de groep dieper in op positieve invloed van groen op de prestaties van de mens. Het Go Café werd afgesloten met een hapje en een drankje.