• Menu

Go Café Breeding & Marketing

Het laatste Go-café van dit schooljaar vindt dinsdag 12 juni aanstaande plaats. Tijdens de Flower Trials in de regio Aalsmeer.

Sprekers
Wij zijn te gast bij Bromelia Specialist B.V. in De Kwakel. Bromelia Specialist is een organisatie die voor vier kwekers het sortiment bromelia's vermarkt. 

Directeur Siegfried Bunnik zal ons welkom heten en de relatie tussen marketing en veredeling toelichten. Hij neemt ons ook mee naar de noviteiten die Bromelia Specialist komend seizoen zal introduceren.
 
Stefan van der Heijden van Royal Van Zanten en Nelleke Kreike van Hogeschool Inholland gaan daarna dieper op dit thema in.
 
Nelleke Kreike is lector Green Biotechnology bij Hogeschool Inholland in het domein Agri, Food & Life Sciences en is geen onbekende bij de Go cafés. Zij doet samen met veredelingsbedrijven en haar studenten onderzoek naar de optimalisering en toepassing van de nieuwste veredelingstechnieken. Ze geeft een toelichting op de laatste stand van zaken van het programma Next Level Sierteelt Veredeling en laat de mogelijkheden zien voor onderzoek en toepassing binnen dit programma. Daarnaast geeft ze vanuit de Amsterdam Green Campus de cursus ‘Novel Breeding Tools’ over deze nieuwe veredelingstechnieken voor werknemers in de veredeling.

Stefan van de Heijden is directeur R&D van veredelingsbedrijf Royal van Zanten in Rijsenhout. Afgelopen voorjaar heeft Royal van Zanten in samenwerking met vier andere sierteeltveredelaars en Amsterdam Green Campus een plan gemaakt voor een gedeelde (virtuele) research faciliteit, waarin samengewerkt gaat worden aan gericht veredelen op verminderde vatbaarheid voor ziekten en plagen. Het plan is te vatten onder de paraplu van Next Level Sierteelt Veredeling. Tevens werkt Royal van Zanten aan de opzet van een incubator voor jonge ondernemers in de veredeling van sierteeltgewassen.
 
Het programma 
16:00h Inloop en koffie/thee 
16:20h Welkom door Jan-willem Donkers namens Groen onderwijscentrum
16:30h Bromelia breeding vanuit een marktperspectief door Siegfried Bunnik
17:00h Samenwerking in de Sierteeltveredeling door Stefan van der Heijden 
17:30h Next Level Sierteelt Veredeling door Nelleke Kreike
17:45h Rondleiding op het bedrijf door Siegfried Bunnik 
18:30h Netwerkborrel en lichte maaltijd
19:30h Afronding
 
Adres
Bromelia Specialist B.V.
Achterweg 11
1424 PN De Kwakel
 
Toegang is gratis. Aanmelding verplicht via deze link.