• Menu

Derde editie Green Unplugged van start: 500 leerlingen op bezoek bij de tuinbouw

Met bijna honderd scholieren maakte de eerste groep van Green Unplugged op 21 september kennis met de tuinbouw bij de bedrijven Bunnik Vriesea's, GreenBalanz en Waterdrinker. Het is de eerste in een reeks van zes ochtenden waarin leerlingen uit Noord- en Zuid-Holland en Utrecht de komende weken kennis maken met de groene sector.

Aan deze derde editie van Green Unplugged werken zeventien tuinbouwbedrijven mee, met als doel: de carrièrekansen in de groene sector beter onder de aandacht te brengen van leerlingen, docenten en decanen. Naast een rondleiding over het bedrijf, krijgen de leerlingen twee groene workshops, zoals voeding, marketing, flower design, internationale handel, ICT, DNA, sociale media, vloggen en marketing. 

Meer dan plantjes
Siegried Bunnik van Bunnik Vriesea’s in De Kwakel ontving een groep van 30 leerlingen van hetWellantcollege uit Alphen aan den Rijn op zijn bromeliakwekerij: “Het is leuk om te zien dat die jongens en meisjes echt wat opsteken van een bezoek. Ze zien zelf dat het om veel meer draait dan alleen de plantjes.”

Green Unplugged verwacht dat zo'n 500 leerlingen tijdens de donderdagochtenden bij de tuinbouwbedrijven de sector beter leren kennen. Mariëla van der Meer van Groen onderwijscentrum is blij met het enthousiasme onder de scholen om aan Green Unplugged mee te doen: “We hebben zes ochtenden voor Green Unplugged beschikbaar, en die hadden we zo vol. Door de leerlingen naar de bedrijven te halen, kunnen ze zelf zien en ervaren wat de tuinbouw is”.

Over Groen onderwijscentrum
Binnen Groen onderwijscentrum, dat Green Unplugged organiseert, werken bedrijfsleven, onderwijs en overheidspartijen samen om jonge mensen aan te moedigen om voor een carrière in de tuinbouw te kiezen. Kijk voor meer informatie op www.groenonderwijscentrum.nl. Green Unplugged is mede mogelijk gemaakt met steun van Stimuflori.