• Menu

Go / Flower Science-café ‘Groen licht op de arbeidsmarkt’

Tijdens het eerstvolgende Go / Flower Science-café op 14 maart zijn we te gast bij NWH Jobs te Noordwijkerhout. Dit kenniscafé behandelt nieuwe kansen en veranderingen op de arbeidsmarkt in de groene sector. Dit Café is wederom een samenwerking van het Groen Onderwijscentrum en Flowerscience Duin en Bollenstreek.

Het programma ziet er als volgt uit: 

15:30  Inloop 
15:45  Opening door wethouder Greenport Duin en Bollenstreek Henri de Jong
16:00  Dennis van Wieringen, tevens gastheer van uitzendbureau NWH Jobs, stelt ons vragen als ‘Is er nog markt voor arbeidsmigranten?’ en ‘Wat maakt deze groep werknemers zo interessant voor en welke normen worden gehanteerd door hun werkgevers?’ 
16:30  Namens House of Skills spreekt Janneke Sinke over de arbeidsmarkt, die transformeert naar een op skills georiënteerde markt, waar mensen vanuit andere sectoren doorstromen in de tuinbouw. Is uw bedrijf ook aantrekkelijk voor deze groep arbeidskrachten? House of Skills is een publiek-private samenwerking. Bedrijfsleven, brancheorganisaties, werknemers- en werkgeversorganisaties, kennisinstellingen, onderwijs en bestuurders uit de regio werken nauw samen om de huidige arbeidsmarkt te transformeren naar een meer op vaardigheden (skills) gerichte arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt, waar intersectorale mobiliteit wordt gefaciliteerd en een ‘Leven Lang Ontwikkelen’ de norm is. 
17:00  Anneke Postma is werkzaam bij Kasgroeit. Zij neemt ons mee in de voortdurende ontwikkeling van mensen in de (glas)tuinbouw. Hoe bindt en boeit u als ondernemer uw medewerkers? Kasgroeit adviseert over werken en leren in de glastuinbouw en is aanspreekpunt voor toekomstige & huidige werknemers en werkgevers die op zoek zijn naar een gesprekspartner, tools en advies. 
17:30  Plenaire bespreking
18:00  Netwerken met hapje en drankje 
18:30  Afsluiting 


Locatie: 
Uitzendbureau NWH Jobs
Gieterij 35
2211 WC Noordwijkerhout 


Toegang is gratis, graag aanmelden via de onderstaande link:
https://www.flowerscience.nl/event/uitdaging-op-de-arbeidsmarkt-waar-vind-jij-je-mensen