• Menu

Flower science Café: Bollenonderzoek binnen handbereik

Op 21 juni is het Flower Science Café te gast bij Wageningen UR in Bleiswijk. Ontdek meer over de chemie tussen de onderzoekers van het Team Bollen en het Team Glas. Uiteraard staat een rondleiding langs de onderzoeksfaciliteiten op het programma. De bijeenkomst eindigt met de bekende netwerkborrel waar natuurlijk de meest interessant onderzoeksvoorstellen worden bedacht. De land- en tuinbouwsector is belangrijk voor de Nederlandse economie, omdat er veel handel wordt gedaan met het buitenland. Dat betekent ook dat er veel eisen worden gesteld aan de producten. Niet in de laatste plaats als het gaat om voedsel.

De innovatie in de sector van producten die bedoeld zijn voor consumptie gaat hard. De bollensector kan daarvan een graantje meepikken. Sinds kort is het Team Bloembollen van Wageningen University & Research namelijk verhuisd van Lisse naar Bleiswijk. Resultaat: enthousiaste onderzoekers die nu toegang hebben tot een breed netwerk aan onderzoek(faciliteiten).

Maar is dat ook goed nieuws voor u?
Ja dat is het zeker! Want de technologie uit de andere sectoren komt nu sneller in contact met vragen uit de bollensector. Zo zijn er interessante resultaten te zien in zogenaamde systeemsprongen, is er kennis op het gebied van aaltjes te delen en is er vanuit het rijk geld voor lelieonderzoek.

Eerst zien en dan geloven?
Dat kan natuurlijk en wel op 21 juni a.s. Dan organiseert Flower Science een excursie c.q. Flower Science Café in de onderzoeksfaciliteiten in Bleiswijk

P R O G R A M M A

15.00 uur: Inloop 

15.30 uur: Start Flower Science

Introductie Sjaak Bakker – team bloembollen bij BU Glastuinbouw

Jan Willem de Vries over fondsen voor collectief onderzoek
Eric Poot over resultaten Vitale teelt lelie

16.30 uur: Rondleiding door onderzoeksfaciliteiten in Bleiswijk

17.30 uur: Netwerkborrel

Aanmeldingen
Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Als u niet op eigen gelegenheid in Bleiswijk kunt komen, neem dan even contact op via info@flowerscience.nl.

Locatie: Wageningen UR Bleiswijk, Violierenweg 1, 2665 MV Bleiswijk