• Menu

Cursus Uitvoeren Gewasbescherming : licentie A. / Greenport regio Boskoop

Sinds 1 juli 1996 heeft iedereen een licentie (Bewijs van Vakbekwaamheid) nodig voor het verkopen, in opslag hebben of toepassen van professionele gewasbeschermingsmiddelen. De regelgeving komt voort uit het overheidsbeleid om het gebruik en de afhankelijkheid van chemische bestrijdingsmiddelen te verminderen. Sinds september 2007 is wettelijk verankerd dat geïntegreerde gewasbescherming uitgangspunt van werken is. Er is afgesproken dat iedereen die met professionele gewasbeschermingsmiddelen werkt, een Bewijs van Vakbekwaamheid moet hebben. Een Bewijs van Vakbekwaamheid is het bewijs dat iemand over kennis en vaardigheden beschikt.

Inhoud
Gewasbescherming op een boomkwekerij vraagt soms om inzet van chemische middelen. Daarvoor hebt u een licentie A nodig: uitvoeren gewasbescherming. Wanneer u de cursus Uitvoeren Gewasbescherming onder leiding van Groen onderwijscentrum & Wellantcollege volgt, kunt u examen afleggen en krijgt u het benodigde Bewijs van Vakbekwaamheid ‘uitvoeren gewasbescherming’. Dan voldoet u aan de wettelijke eisen. Het Bewijs van Vakbekwaamheid ‘uitvoeren gewasbescherming’ wordt u toegestuurd door Bureau Erkenningen en is vijf jaar geldig. De cursus is toegespitst op de boomkwekerij en wordt daarom alleen in Boskoop gegeven.

Bewijs van Vakbekwaamheid ‘Uitvoeren Gewasbescherming’
Bewijs van Vakbekwaamheid ‘uitvoeren gewasbescherming’ garandeert dat u alle risico’s en emissies kunt terugdringen bij het gebruik van middelen voor gewasbescherming. U leert in deze cursus verantwoord omgaan met de aanpak van veelvoorkomende ziekten, plagen en onkruid in de boomkwekerij.

Het programma
Deze cursus behandelt in 9 woensdagmiddagen de volgende onderwerpen:

  • Gewasbescherming nu en in de toekomst
  • Ziekten, plagen en onkruiden
  • Gewasbeschermingsmiddelen
  • Veilig en verstandig omgaan met bestrijdingsmiddelen
  • Bestrijdingsmethoden en apparatuur

Maatwerk
Voorbeelden, oefeningen en inhoud kunnen toegespitst worden op bedrijfsspecifieke omstandigheden. De vertaling naar de eigen werkpraktijk wordt daarmee nog eenvoudiger.

Locatie
De cursus vindt plaats bij Wellantcollege,Natuurtuin ‘De Veenmol’,  Boskoop. 

Start
Bij voldoende deelname start de cursus op  woensdag 23 november 2016. De lestijden zullen in de middag zijn.

Cursusdagen
De lesdagen zijn 23 en 30 november, 7, 14 en 21 december 2016 en 11 en 18 januari 2017. De theorie-examens vinden plaats op 25 januari 2017 en het praktijkexamen op 1 februari 2017.

Kosten
De kosten voor de cursus zijn € 450,-  per persoon, inclusief kosten pasje Bewijs van Vakbekwaamheid ‘Uitvoeren gewasbescherming’. Kosten van eventueel herexamen : € 40,-

Aanmelden of meer weten
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de coördinerende docent Peet Stolwijk ( 06-51910240). Er volgt binnenkort meer informatie via www.wellant.nl. U kunt zich daar ook aanmelden. Wilt u zich nu al aanmelden, stuur dan een mail naar Groenonderwijscentrum@wellant.nl