• Menu

Robot café druk bezocht!

Op 14 November vond bij Hilverda Kooij BV in De Kwakel het 2e GO Café van dit schooljaar plaats. Het stond in het teken van robotisering, een onderwerp dat maar liefst 85 deelnemers trok.

Robot GO café


Sprekers
Na een rondleiding bij het gastbedrijf opende Martin van Gogh van Hoogendoorn Automatisering de presentaties met een relaas over de toekomst van de tuinbouw en de mogelijkheid voor Nederland om als kennis economie te groeien. Floris van Tilburg van het Delftse Fizyr sprak over de groeiende mogelijkheden voor de inzet van Robots in de tuinbouw. Marc van den Berg van het gelijke name bedrijf uit de Lier liet ons zien hoe interne transportsystemen ons ook informatie over de productie en gezondheid van de gewassen kunnen geven. 

Het café werd afgesloten met een discussie rondom het arbeidsperspectief en robotisering in de tuinbouw. Deze liep onder het genot van een hapje en drankje nog flink door.

Volgende GO café
Het volgende GO Café op 12 december over Logistiek en plantgezondheid in de bloembollenteelt, wordt gehouden bij de firma W.F. Leenen te Voorhout.