• Menu

Kenia ontvangt 'Groothandel & Logistiek'

Wie fully in control wil zijn in cool chain management (gesloten koelketen) moet natuurlijk zicht hebben op de totale keten van kwekerij tot consument. Leerlingen van de opleiding groothandel & Logistiek van de vestiging mbo Aalsmeer weten nu heel goed dat je dan moet beginnen bij de bron: Kenia.

 

‘Nederland exportland’ is het motto, dit klopt natuurlijk, maar tegelijkertijd constateren we dat belangrijke sectoren binnen de agro business plant/handel in transitie zijn. De belangrijkste kwantitatieve stromen van roos en zomerbloemen zijn niet meer afkomstig uit Nederland maar worden geteeld op het Zuidelijk halfrond i.e. Oost-Afrika (Kenia, Tanzania, Oeganda) en Zuid-Amerika (Chili, Colombia, Ecuador).

Het zijn de landen met uitstekende teeltomstandigheden, 12 uur licht en 12 uur donker (in deze landen heb je geen schemering!), telen en leven op hoogte en lage arbeidskosten.

Kortom telen op/rond de evenaar is “big business”, en natuurlijk the place to be.

 

Studenten van klas 3 van de opleiding 'Groothandel & Logistiek' zijn de afgelopen week met hun docenten naar Kenia gevlogen en hebben kennis gemaakt met grote Freight Forwarder, bedrijven die haar fijn uitgelegd hebben hoe je idd fully in control bent met de logistiek van sierteeltproducten. Leerzaam en indrukwekkend.