• Menu

Jong Go/FlowerScience Café

De oudste spreker op het GO/FlowerScience Café van 8 januari j.l. was 34, de jongste 20. Meer dan 100 deelnemers waren 8 januari naar de bijeenkomst  "Into the Box" op de Mechanisatie Beurs in Vijfhuizen gekomen om met name te luisteren en mee te praten over de toekomst van de bloembollensector en de marketing van bollen en bloemen.

Flora@Home van PostNL is een totaaloplossing om dagverse bloemen en planten toe te voegen aan het assortiment van webwinkels. Direct van de kweker in Nederland, in een mooie box bezorgd in heel Europa.

Bas van Dam, business developer bij PostNL vertelde over hun denkproces en hoe zij daarmee een typische Nederlandse industrie naar de e-commerce willen brengen. BloemenStorm biedt een oplossing voor het probleem van overschotten in bloembollen. Overschotten ontstaan vaak, omdat het evenwicht tussen vraag en aanbod vaak moeilijk te voorspellen is. BloemenStorm sprong hierop in en ontwikkelde duurzame circulaire bloembakken voor de openbare ruimtes. Frank Berbée vertelde hoe zij met hun ‘box’ met bloeiende bollen de openbare ruimte inkleuren.

Daarna presenteren 5 groepen studenten van Hogeschool Inholland hun inzichten over de samenhang tussen de thema's Duurzaamheid, Gewasbescherming, Vitale Teelt, Logistiek en Marketing in de bloembollensector. 

Als afsluiter in het auditorium was er een paneldiscussie waarin onder andere de werkgelegenheid en de veranderingen manier van  groen onderwijs te sprake kwamen. 

Na de presentaties, werd de beurs bezocht en men sloot af met een borrel en broodje op het kennisplein.