• Menu

Groen onderwijscentrum inspireert jonge werkzoekenden tijdens GO Natuurtalenten

Groen onderwijscentrum organiseerde op 20 maart in samenwerking met Werkgevers Service Punt Groot Amsterdam (WSP) het event: 'GO Natuurtalenten' voor vroegtijdige schoolverlaters en jonge werkzoekenden in de regio Aalsmeer.

Een groep van 20 jongeren en 3 begeleiders van de gemeente Amsterdam namen deel aan een kleurrijke excursie naar vrieseakwekerij Bunnik in de Kwakel en plantenexporteur Waterdrinker in Aalsmeer.

Na de excursie kregen de deelnemers een lunch aangeboden op het Wellantcollege MBO te Aalsmeer.Hier werden zij voorgelicht over de mogelijkheden van de BBL opleidingen. Er was met name interesse voor de richtingen van Greenproduction en Groothandel en Logistiek, maar ook voor de Hoveniers opleiding. De jongeren met interesse kunnen zich inschrijven voor een introductie cursus van twee weken die in mei georganiseerd wordt.

Voor degene die dit traject succes doorlopen zal Groen onderwijscentrum  en het WSP bemiddelen bij het vinden van een leer-werkbedrijf, zodat zij aan de slag kunnen en in augustus met de opleiding kunnen starten.