• Menu

Green Unplugged promoot groene sector bij studenten middelbaar onderwijs

Vanaf 15 september maken op vijf middagen leerlingen van middelbare scholen in de regio's Aalsmeer en Rijnsburg kennis met de groene sector. Onder de noemer 'Green Unplugged' van Groen onderwijscentrum werken zestien tuinbouwbedrijven aan deze campagne mee. Het doel is om  de carrièrekansen in de groene sector beter onder de aandacht te brengen van studenten, docenten, decanen en ouders.

         

„Aanvankelijk wilden we scholen bezoeken. Dat hebben we omgedraaid, want we hebben als sector zoveel moois om te laten zien. We halen de leerlingen op van school, zij krijgen rondleidingen en groene workshops op de bedrijven zelf. Dat is effectiever”, lichtte Mariëla van der Meer van Groen onderwijscentrum toe tijdens de kick-off eind augustus bij Arcadia in De Kwakel, een van de bedrijven die deelneemt aan Green Unplugged.

Uitgebreid programma
Green Unplugged verwacht dat zo'n vierhonderd leerlingen  tijdens de vijf donderdagmiddagen bij de tuinbouwbedrijven de sector beter leren kennen. „Bij de start mikten we op vier middagen, gelukkig was de belangstelling zo groot dat we er vijf van hebben gemaakt. Naast de bedrijfsrondleiding nemen ze deel aan workshops, waarvan we er zes aanbieden: voeding, marketing, flower design, internationale handel, ICT en DNA-toepassingen”, aldus Van der Meer.

Binnen Groen onderwijscentrum, dat Green Unplugged organiseert, werken bedrijfsleven, onderwijs en overheidspartijen samen om jonge mensen aan te moedigen voor een carrière in de tuinbouw te kiezen. „Achter een tomaat, een appel en een bos rozen zit een hele wereld. Een wereld die leeft en overal om je heen aanwezig is. Zoals bij duurzame energie, gezondheid, innovatie, economische kracht, internationale handel, voeding, voedselveiligheid  en techniek. Oer-Hollands, met een internationale reputatie” staat erover op www.groenonderwijscentrum.nl

Green Unplugged is mede mogelijk gemaakt met steun van Stimuflori