• Menu

Goed bezocht Go Café Ondernemen 20.20

Op 31 maart organiseerde het Groen onderwijscentrum Aalsmeer in samenwerking met vertegenwoordigers van LTO Aar en Amstel een netwerkbijeenkomst rondom ondernemen in 2020. Dit GO Café trok 60 geïnteresseerde deelnemers met ongeveer de helft aan kwekers, een kwart vanuit het onderwijs, waaronder ook studenten en de rest uit de advies- en financiële hoek. Carlos Castelein van Bosman van Zaal BV lichtte de nieuwste technologie op het gebied van vochtregulatie in de glasteelt toe. Daarna ging Herman van Bekkem, oud-leerling van het Wellantcollege en thans campagneleider land- en tuinbouw bij Greenpeace, in discussie met kwekers uit de regio. Er ontstond een levendige discussie over het steeds lastiger wordende gebruik van bestrijdingsmiddelen ter ondersteuning van biologische bestrijding. Dit probleem ontstaat doordat de industrie geen nieuwe middelen meer ontwikkelt.

Tenslotte kwamen vaste plantenkweker Aad Vollebregt en MKB Adviseur Johan Zwemmer aan het woord over 'Kweker zoekt Kweker' een nieuw platform voor agrarische bedrijfsovernames. Een positief geluid tijdens deze bijeenkomst was dat een derde van de aanwezige studenten interesse heeft om zelf een onderneming te starten of over te nemen. Het laatste programma-onderdeel was een rondleiding voor de belangstellenden door Maurice van de Hoorn op zijn CO2 neutrale Kas zonder Gas.

De bijeenkomst werd afgesloten met een bierproeverij georganiseerd door leerlingen van het Wellantcolle MBO Amsterdam afdeling food en global green trade die een project uitvoeren met de duurzame brouwerij De 7 Deugden.