• Menu

Go Café Mannen in witte pakken: wees voorbereid op fytosanitaire calamiteiten

Groen onderwijscentrum in Aalsmeer organiseerde op 12 mei voor de vierde keer een Go Café. Deze netwerkbijeenkomsten zijn bedoeld voor het updaten van kennis rondom een bepaald thema. Ook versterken zij de relatie tussen het groene onderwijs en het bedrijfsleven.

Dit keer stond de bijeenkomst in het teken van het voorkomen van en communiceren over fytosanitaire calamiteiten. Zo'n veertig ondernemers, docenten en studenten deden actief mee met de workshop 'Maatregelen ter voorkoming van virusziektes', gegeven door Marco van Dalen van de NAK Tuinbouw.

Peter Verbaas van Frugi Venta, de brancheorganisatie voor handelaren in groente en fruit, riep de zaal op voorbereid te zijn, aangezien de regels verscherpen, zeker met het toenemen van eetbare gewassen in de sierteelt.

De laatste presentatie ging over een 'out-of-box' reeks van calamiteiten en de communicatie hierom heen, door crisiscommunicatie adviseur Frank Vergeer van Inconnect. Zijn boodschap was duidelijk, het grote gevaar bij een crisis is de sociale media, maak hier duidelijke afspraken over op je bedrijf. Een foto op twitter van een verkeerd insect kan de sluiting van je bedrijf betekenen en een drama  voor de afzet van een product.