• Menu

Go-Café: ‘Duurzaamheid in de Praktijk’

Na lange tijd was op donderdag 30 maart het Go-Café weer terug op Wellantcollege mbo Aalsmeer. De laatste Go-Cafés werden georganiseerd op diverse locaties van partners van Groen onderwijscentrum.

Het thema was dit keer: ‘Duurzaamheid in de Praktijk’. Hoe maak je business van duurzaamheid? 

Er is behoefte vanuit het bedrijfsleven om hun inspanning voor een duurzame bedrijfsvoering meetbaar te maken en zich daarmee te kunnen onderscheiden van andere bedrijven. ‘Benefits of Nature’ is een stichting die hier een tool voor heeft gemaakt. Een paar honderd bedrijven maakt hier reeds gebruikt van. Henri Potze, initiatiefnemer van ‘Benefits of Nature’ gaf in een boeiende presentatie de werkwijze van hun methodiek aan.

In de zaal waren een aantal ondernemers die reeds gebruik hadden gemaakt van deze tool. Zij hoopten dat collega's snel zouden volgen om goede referenties en inzage door vergelijk te krijgen. Tweede spreker was André Hoek van het gelijknamige duurzame hoveniersbedrijf uit Voorhout. Hij gaf diverse tips en praktijk voor beelden hoe met name stedelijke gebieden, sportvelden en scholen hun groene ruimte kunnen en willen verduurzamen. Vanuit zijn profilering als duurzaam bedrijf trekt hij daarmee business aan.

Als laatste was er een oproep vanuit Hogeschool Inholland Haarlem om als bedrijf mee te doen aan een projectaanvraag over circulaire bedrijfsvoering ‘Cradle to Cradle’.

Meer info over deze proef en over de andere twee sprekers kunt u terecht bij Jan-willem Donkers:  Janwillem.Donkers@inholland.nl