• Menu

Blooming Cities #4: Groen en Wonen

De voordelen van een groene omgeving zijn groot. Oppervlakten met planten zorgen voor verkoeling in de stad én aan een beter klimaat in woningen en gebouwen. Bovendien hebben bomen, bloemen en planten een positief effect op de gezondheid van de mens, draagt het bij aan de leefbaarheid van een wijk en gaat men er zelfs beter door presteren.

Afbeeldingsresultaat voor Rufus De Vries groen

Bijeenkomst Blooming Cities
Maar hoe pakken we dat nou het beste aan? Op 4 december organiseert Greenport Aalsmeer samen met Pakhuis De Zwijger en de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen de bijeenkomst Blooming Cities #4, Groen en Wonen om een antwoord te krijgen op die vraag.

In deze bijeenkomst verkennen we hoe groen als een belangrijk onderdeel kan worden opgenomen in het ontwerpen en de projectontwikkeling van wijken, de wijkinrichting en -renovatie. We willen huidige en toekomstige beleidsmakers, planologen, architecten en overige beïnvloeders van de bebouwde omgeving inspireren met praktijkvoorbeelden en laten we hen ervaren wat de mogelijkheden zijn maar ook uitdagingen voor de toepassing van groen in de omgeving.We gaan in gesprek over wat er moet gebeuren om groen als een belangrijk onderdeel op te nemen in de ontwikkeling en herontwikkeling van woningen.

Programma en aanmelden
Aan de hand van twee concrete en actuele Amsterdamse cases gaan we met elkaar aan de slag.
Klik hier om het programma te bekijken. U kunt zich hier ook aanmelden voor de bijeenkomst.