• Menu

GO/Flower Science Café INTO THE BOX

We zijn steeds meer bedreven geworden in het denken buiten de box. Dit resulteert in verrassende nieuwe inzichten en cross-overs tussen ogenschijnlijk verschillende thema’s. In het Flower Science / GO café van 8 januari 2019, tijdens de Mechanisatie Tentoonstelling in Vijfhuizen, maakt u kennis met nieuwe en jonge denkers en de projecten waaraan zij werken. De rode draad van dit kenniscafé is dat er meer INTO THE BOX past als je er anders naar kijkt. Flora@Home van PostNL is een totaaloplossing om dagverse bloemen en planten toe te voegen aan het assortiment van webwinkels. Direct van de kweker in Nederland, in een mooie box bezorgd in heel Europa. Bas van Dam, business developer bij PostNL vertelt over hun denkproces en hoe zij daarmee een typische Nederlandse industrie naar de e-commerce willen brengen. BloemenStorm biedt een oplossing voor het probleem van overschotten in bloembollen. Overschotten ontstaan vaak, omdat het evenwicht tussen vraag en aanbod vaak moeilijk te voorspellen is. BloemenStorm sprong hierop in en ontwikkelde duurzame circulaire bloembakken voor de openbare ruimtes. Frank Berbée vertelt hoe zij met hun ‘box’ met bloeiende bollen de openbare ruimte inkleuren.

Daarna presenteren 5 groepen studenten van Hogeschool Inholland hun inzichten over de samenhang tussen de thema's Duurzaamheid, Gewasbescherming, Vitale Teelt, Logistiek en Marketing in de bloembollensector.

Programma:

15:30 uur Inloop en posterpresentaties in het auditorium van de Mechanisatie Tentoonstelling

16:00 uur Welkom door Groen onderwijscentrum en Flower Science

16:10 uur Flora@Home een logistieke uitdaging voor PostNL door Bas van Dam

16:30 uur BloemenStorm een duurzame oplossing voor onbenutte bollen door Frank Berbée

16:45 uur Presentaties Studenten Hogeschool Inholland

17:45 uur Paneldiscussie

18:00 uur Netwerkborrel met broodje op het Kennisplein midden op de beurs

18:30 uur Afronding, vrije rondgang over de beurs

Aanmelden
Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst. Deelname is kosteloos maar aanmelden verplicht. Een toegangsbewijs voor de beurs is inbegrepen. Parkeren is voor eigen rekening.

Aanmelden kan hier! (zie aanmeldknop rechtsboven in de pagina).

Datum:
8 januari 2019

Locatie:
Expo Haarlemmermeer
Stelling 1
2141 SB Vijfhuizen