• Menu

Go Café: Studiebollen in beweging

Op 12 december a.s vind het 3e GO Café van dit schooljaar plaats. Deze keer organiseert het Groen Onderwijscentrum dit i.s.m. de KAVB en staat het in het teken van het onderwijs en de ontwikkelingen in de bloembollenketen. We zijn te gast bij W.F. Leenen vooraanstaand producent van de Narcis als plantgoed maar ook als broeier van het bloeiend product.

Na een rondleiding op de broeierij volgen drie presentaties:

Nieuwe lesmethodes
Er wordt veel werk verzet door de bedrijven in de bloembollenketen om mooie producten te telen en te verhandelen. Deze producten bereiken consumenten over de gehele wereld in de vorm van een bos lelies of tulpen of als bloembol om in de tuin te planten. Peter Knippels is de auteur van het nieuwe boek van de Bollenacademie in het project Studiebol: ‘De bloembollenketen, Van teelt tot en met handel’. Hij beschrijft in dit nieuwe boek de gehele bloembollenketen. Peter Knippels zal in zijn presentatie ingaan op de schakels die actief zijn in de keten van de bloembollensector en op actuele ontwikkelingen.

Kwaliteitswaarborg
De BKD biedt waarborgen voor kwaliteit van bloembollen. Daarmee wordt de markttoegang van bloembollen in derde landen bevorderd. De BKD is daarmee een schakel in de hele keten van teelt, handel en export van bloembollen. Welke rol heeft de BKD precies en wanneer krijg je nu als ondernemer met de BKD te maken? Bert Pinxterhuis legt dit uit en geeft aan welke functies bij de BKD als werkgever.

Digitalisering
Olaf van Kooten, lector bij Hogeschool in Holland vertel over zijn project waarin hij de digitalisering van de markt in kaart heeft gebracht. Welke schakels in de keten profiteren daarvan en welke schakels worden overbodig. Welke toekomst ligt er voor de producent, de detaillist, welke voor de groothandel?

De bijeenkomst wordt afgesloten met een lichte maaltijd en netwerkborrel

Waar:       W.F. Leenen, Loosterweg 51F, 2215 TM Voorhout
Wanneer: 12 december 2017
Tijdstip:    Inloop koffie en thee: 16.00 uur
                 
                
Rondleiding: 16.30 uur
                   Presentaties: 17.00 uur
                 Afronding: 19.30 uur
Entree:      Toegang gratis, aanmelden verplicht via onderstaande button