• Menu

Go-café: 'Duurzaamheid in de praktijk'

Voor veel mensen is duurzaamheid maar een vaag begrip. Duurzaam ondernemen kost toch alleen maar geld? Hoe kun je in de sierteelt duurzaam ondernemen en toch concreet blijven? En kun je er wel geld mee verdienen?

Ja, dat kan!

In het Go Café van 30 maart staan twee inspirerende voorbeelden in de schijnwerpers.

André Hoek van Hoek Hoveniers uit Voorhout is een bevlogen ondernemer, voor wie duurzaamheid en innovatie essentieel zijn in de bedrijfsvoering. Zijn bedrijf is niveau 5 gecertificeerd op de CO2 prestatieladder. Hij onderscheidt zich hiermee niet alleen in de markt, maar betrekt via concrete projecten ook zijn medewerkers erbij. Bijvoorbeeld door het benutten van reststromen (snoeiafval) in nieuwe producten om zo verspilling te vorkomen. André deelt graag zijn kennis en ideeën met u!

Henri Potze is directeur van Benefits of Nature, een stichting die duurzaamheid op bedrijfs- en ketenniveau meetbaar en vergelijkbaar maakt. Door verschillende aspecten van duurzaamheid op procesniveau (energie, water, emissie etc.) van een getal te voorzien, kan de duurzaamheid van een hele keten in kaart gebracht worden. Er zijn inmiddels 200 bedrijven en organisaties - waaronder Greenport Aalsmeer als founding father - aangesloten bij Benefits of Nature.

Na de presentaties kunt u onder het genot van een duurzaam hapje en drankje met de heren en het netwerk in gesprek.

Datum: 30 maart 2017
Tijdstip: start 16:30 uur, inloop vanaf 16:00 uur
Locatie: Groen onderwijscentrum Aalsmeer
Entree: Toegang gratis, aanmelding verplicht.
Aanmelden: Stuur een mail met uw naam, bedrijfsnaam en het aantal personen naar Ben Nienhuis: b.nienhuis@wellant.nl